De Energieke Leerkracht

Over Riekje Tjallingii

Vanaf 2003 sta ik voor de klas. En na vier jaar werken, had ik de ervaring dat mijn lichaam niet meer mee deed met wat ik in mijn hoofd bedacht had. Een heel confronterende ervaring die ik niemand gun. Sindsdien is mijn zoektocht gestart naar wat ik nodig had om weer met plezier in mijn leven te staan. Na elke cursus in persoonlijke ontwikkeling die ik deed werd ik steeds meer de leerkracht die ik wilde zijn. 

Vanuit het verlangen naar rust, vrijheid en balans kwam ik zoveel verschillende manieren tegen van geluk in je leven creëren. En iedereen beweert: dit is het! Dit is dé manier om gelukkig te zijn. Volg mij maar en doe wat ik doe. Dit is echt het beste.

Dat werkt niet voor mij. Voor mij is het niet één weg, één techniek die alles oplost. Ik ga je dus ook niet vertellen wat het beste is voor jou. Ik begeleid je in jouw proces bij het maken van je eigen keuzes. Dat doe ik met technieken die ik gaandeweg geleerd heb in meditatie, NLP, Systemisch werk en Access Consciousness. Want geluk is, zoals ik het zie, een staat van zijn dat komt en gaat. Het is niet iets dat vaststaat. Ons leven is in beweging, wij zijn in beweging en onze omgeving beweegt aan alle kanten. Beweging betekent balans vinden bij elke stap die je zet. In contact met jezelf. Voelen wat je voelt. Weten wat je weet en kiezen voor oneindige mogelijkheden. Zodat je zelf in de toekomst met meer gemak weer je balans terugvindt als je uit evenwicht bent. 

Ik ben moeder van drie kinderen en getrouwd met Yuval. Mijn relatie en het moederschap hebben mij enorm uitgedaagd om heel dicht bij mezelf te komen. Als een spiegel. Elke dag dat ik niet trouw ben aan mijzelf wordt ik daarmee geconfronteerd. Elke keer is het gedrag van mijn kinderen en hoe ik mij voel in mijn relatie een uitnodiging om de vragen te stellen voor meer bewustzijn. En vanuit bewustzijn een andere realiteit te kiezen. Ik kies voor genieten van mijn relatie en gezin. Ik kies voor rust en uitdaging en de balans daarin. Ik vertrouw meer en meer op mijn eigen wijsheid en dat ik van daaruit precies op de juiste plek ben. 

Op natuurlijke wijze (zonder spannende sollicitatieprocedures en zo) ben ik op de Vallei, een school voor natuurlijk leren, terecht gekomen. Een manier van werken die mij ook uitnodigt om helemaal mezelf te zijn. Met collega's die niet oordelen over wat ik wel en niet doe. Waar kinderen op geheel eigen wijze mogen groeien en leren. Kortom een omgeving die bij me past. How did I get so lucky? 

Mijn Missie

Het is mijn missie om mensen te begeleiden bij het kiezen voor meer bewustzijn. Vanuit bewustzijn kunnen wij de verandering brengen die de wereld zo hard nodig heeft. Vanuit bewustzijn kunnen wij keuzes maken die goed zijn voor onszelf, voor onze medemens en onze omgeving. En wat kunnen wij vanuit meer bewustzijn doorgeven aan de volgende generatie? Zo mooi is het om in ons werk, met de kinderen in de klas, een omgeving te creëren waarin iedereen écht zichzelf kan zijn.