Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke Begeleiding

Ben jij moe? Vind je je werk niet meer leuk? Ervaar je grote werkdruk? Lukt het niet meer om van je gezin en al het andere moois van je leven te genieten? Heb je moeite met slapen? Ben je vaak ziek of duurt een verkoudheid eindeloos lang? Ervaar je lichamelijke spanning en pijnen? Kortom verlang jij naar meer energie, plezier, vrijheid, rust, zingeving en balans in je leven? Lees dan even verder. 

Want vanuit dat zelfde verlangen ben ik ook op zoek gegaan naar hulp. Ik kwam zoveel verschillende manieren tegen van geluk in je leven creëren. En iedereen beweert: dit is het! Dit is dé manier om gelukkig te zijn. Volg mij maar en doe wat ik doe. Dit is echt het beste.

Dat werkt niet voor mij. Voor mij is het niet één weg, één techniek die alles oplost. Ik ga je dus ook niet vertellen wat het beste is voor jou. Ik faciliteer je in jouw proces bij het maken van je eigen keuzes. Dat doe ik met kennis en technieken die ik gaandeweg geleerd heb in meditatie, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Systemisch werk en Access Consciousness. Want geluk is, zoals ik het zie, een staat van zijn die komt en gaat. Het is niet iets dat vaststaat. Ons leven is in beweging, wij zijn in beweging en onze omgeving beweegt aan alle kanten. Beweging betekent balans vinden bij elke stap die je zet. Samen onderzoeken we wat jouw verlangen precies is. Daarna pellen we de lagen af die jou er van weerhouden het leven te leven zoals jij dat wil. Gaandeweg geef ik je tools die je helpen om weer sneller je balans terug te vinden als je in de toekomst weer even uit evenwicht bent. 

Binnen de NLP wordt veel gewerkt met de metafoor van een bus. De bus van jouw leven. Wie zit er achter het stuur? Wie heeft daar de regie? Wie bepaalt de richting, wie er in en uitstappen en de snelheid waarmee hij rijdt? Ben jij dat of zijn het andere delen van jou die uit angst en overleving functioneren? En als jij daar niet achter het stuur zit, is er ook ruimte voor energie van andere mensen. Dan krijgen zij ook ruimte om jouw koers te bepalen. En misschien is er in jouw bus ook wel ruimte voor andere energieën die minder duidbaar zijn. En waar ben jij dan? Waar neem jij je ruimte in, in jouw eigen bus van het leven? Hoe voelt dat?

Om meer en meer de regie te nemen over jouw leven, voorin te gaan zitten en het stuur over te nemen, is het essentieel dat je je bewust wordt. Wat maakte dat je het stuur uit handen gaf en dat de ramen en deuren van jouw bus voor alles en iedereen open staan? Maar vooral: Wat heb jij nodig om weer achter het stuur te gaan zitten en te bepalen wie er nog mee reizen en wie er nog mee mag denken over jouw reis. 

Ik begeleid je bij jouw proces om weer volop in je eigen leven te staan. Achter je eigen stuur te gaan zitten. Te genieten van je gezin, van je werk en alles wat je nog meer in je leven hebt. Jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven en wanneer jij jezelf ook zo gaat behandelen, dan kun je er echt zijn voor anderen. Dat is volgens mij het mooiste wat je aan je kinderen (thuis en werk) kunt doorgeven.

Hoe ik werk

Ik werk met energie. Alles is energie. Soms voelt energie licht en soms zwaar, heel zwaar. En vooral voor de zware energieën, als je die ervaart, is het belangrijk om je bewust te worden. Samen met jou en jouw lichaam stem ik af wat jou in een sessie het meest gaat helpen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor: 

Een goed gesprek, buiten en in beweging. De natuur in: ruimte. In beweging: als je lichaam in beweging is, komt je denken en voelen ook in beweging.

Een systemische opstelling van jouw verlangen. Door jouw verlangen helder te hebben kun je stappen ondernemen die jou helpen daar steeds dichter bij te komen. Een opstelling kan inzichten geven in welke stappen dat zijn, wat er nu in de weg staat om die stappen te ondernemen en wat er voor nodig is om dat op te lossen. 

Een Access Bars behandeling op de massagetafel. Deze behandeling bestaat uit de lichte aanraking van drukpunten op je gezicht en hoofd. Deze aanraking en het stellen van vragen zijn een uitnodiging voor jouw lichaam en brein om bepaalde spanningen en vooral oorzaken van spanningen los te laten. 

Bel of mail me als je graag nog meer informatie hebt.